Knjiga o džungli

Ulogujte se da dodate predstavu u listu zelja
0.0

Broj ocena: 0;

Knjiga o džungli

Premijera: 02. Mar 2018.
Pisac: Radjard Kipling/Marina Ćetković, Režija: Marija Krstić

Igraju:

Dimitrije Aranđelović, Vladislava Đorđević, Jovana Cvetković, Marijana Vićentijević Badovinac, Jelena Ilić, Nikola Malbaša, Nikola Kerkez, Nenad Radović Predstava „Knjiga o džungli“ je komičan lutkarsko-dramski mjuzikl sa elementima savremenog cirkusa za decu predškolskog i mlađeg školskog uzrasta. Kroz poznatu priču Radjarda Kiplinga o Mogliju, dečaku koga u džungli pronalazi i odgaja čopor vukova, preispituju se problemi savremenog društva, kao što su pitanja prihvatanja različitosti, rasizma i uključivanja dece različitog porekla u širu zajednicu.
Vizuelnom bogatstvu ove predstave doprinosi to što glumac koji tumači jedini ljudski lik, lik Moglija, izvodi atraktivne i dinamične žonglerske tačke sa poi zastavama i vazdušne akrobacije na akrobatskoj tkanini (svili), što u kombinaciji sa animiranim lutkama - životinjama dočarava atmosferu životinjskog sveta.
Džungla u predstavi metaforično oslikava model ljudskog društva sa bitnim faktorima koji utiču na proces socijalizacije deteta u porodici i vršnjačkoj grupi, ali se ova modernizovana priča bavi i uticajem medija i muzičkih pravaca na odrastanje. Istovremeno najmlađoj publici nudi se mogućnost da dožive avanturu punu opasnosti i iznenađenja, i da na duhovit način spoznaju vrednosti i značaj tolerancije i prijateljstva.