Ministarstvo izbavljenja

Ulogujte se da dodate predstavu u listu zelja
0.0

Broj ocena: 0;

Ministarstvo izbavljenja

Pisac: Konal Morison, Režija: Luiza Safi

Igraju:

Milan Vasić, Milena Jakšić, Bojan Stojčetović, Ivana Kovačević i Igor Damnjanović

Prevod i dramaturgija: Đorđe Krivokapič, Scenski pokret i koreografija: Ferid Karajica, Scenograf: Goran Stojčetović, Kostimograf: Dragica Laušević„Ministarstvo izbavljenja“ je intrigantni dramski komad poznatog irskog savremenog pisca Konala Morisona. Ispod površinskog sloja priče u kojem se dva urbana, intelektualno nastrojena sredovečna bračna para okupljaju kako bi uz pomoć katoličkog sveštenika izvršila egzorcizam u kući navodno zaposednutoj duhom koju su nedavno kupili jedni od drugih, otkriva se zapravo njen suštinski sadržaj: potraga za svrhom i smislom življenja, odnos dobra i zla, pitanja poljuljane vere u Boga i u religijske odgovore na egzistencijalne dileme, odnos crkve i stvarnosti, sučeljavanje vaspitanja i tradicije prema savremenom životu...

Ovi pravi demoni isplivavaju u katarzičnom razgovoru u kojem se otvaraju i brojne druge teme i koji podstiče njihovo dubinsko preispitivanje.

Tekst drame “Ministarstvo izbavljenja” u prevodu Đorđa Krivokapića, inače i dramaturga ove postavke, objavio je Nolit 2010. godine.