Moj sin samo malo sporije hoda

Ulogujte se da dodate predstavu u listu zelja
6.7

Broj ocena: 3;

Moj sin samo malo sporije hoda

Premijera: 24. Nov 2013.
Pisac: Ivor Martinić, Režija: Predrag Stojmenović

Igraju:

Mia - Milena Pavlović Čučilović
Branko - Miloš Biković
Robert - Dejan Matić Mata / Marko Živić 
Doris - Jelisaveta Orašanin
Ana - Vesna Čipičić
Oliver - Srđan Dedić
Rita - Milica Zarić / Paulina Manov 
Mihael - Ivan Tomić
Sara - Aleksandra Anja Alač
Tin - Vladan Milić

Scenograf: Irena Kukrić, Kostimograf: Dragica Laušević, Izbor muzike: Predrag Stojmenović, Jezička adaptacija: Maša Stokić, Asistent reditelja: Milica Gojković, Asistent scenografa: Milica Ivković, Organizator: Srđan Obrenović, Inspicijent: Dejan Popović, Sufler: Zorica PopovPraizvedba komada “Moj sin samo malo sporije hoda” Ivora Martinića izvedena je 26. novembra 2011. godine u Zagrebačkom kazalištu mladih (ZKM) u režiji Januša Kice. Predstava je gostovala na brojnim pozorišnim festivalima u regionu, a o kvalitetu teksta i postavke govori broj nagrada kojima je ovenčana: na 22. Marulićevim danima u Splitu osvojila je 4 nagrade, na 19. Medjunarodnom festivalu malih scena u Rijeci – šest priznanja, koliko i na 35. Danima satire Fadila Hadžića, na 52. Sarajevskom MESS-u Ivoru Martiniću je dodelјen Zlatni lovorov vijenac za najbolјi dramski tekst. “Moj sin” proglašen je najbolјim komadom i prilikom 20. dodele Nagrada Hrvatskog glumišta.

Kritike su bile, bez izuzetaka, pozitivne, pa je tako Bojan Munjin u Novostima zapisao: „Mladi dramski pisac Ivor Martinić zasjao je prije dvije godine na regionalnom kazališnom nebu i otada sjaji sve jače. Nјegove drame jednostavno i lucidno pogađaju traume današnjice: sumorne atmosfere i škrtih dijaloga, otkrivaju bolna mjesta međulјudskih odnosa, nefunkcionalnih obitelјi i nas samih, već obamrlih od egzistencijalnih nedaća i psihosocijalnih košmara“. Žiri Međunarodnog festivala malih scena u Rijeci zapisao je u obrazloženju: „Riječ je o izuzetnom scenskom djelu u kojem su svi segmenti sjedinjeni u jedinstveni redatelјski, glumački i vizualni izričaj čime je ostvarena dinamična, uzbudlјiva, homogena i emotivno nabijena predstava koja na izravan način, kapilarno upisan u snažan Martinićev tekst, kroz kompleksne odnose u disfunkcionalnoj obitelјi.

“Moj sin samo sporije hoda” postigao je za kratko vreme veliki uspeh, osvojio više od dvadeset nagrada, te tako postao jedan od najnagrađivanijih projekata u istoriji hrvatskog pozorišta.