Ružno pače

Pozorište lutaka Niš | Predstava za decu
Ulogujte se da dodate predstavu u listu zelja
0.0

Broj ocena: 0;

Ružno pače

Pisac: Hans Kristijan Andersen, Režija: Biljana Vujović

Igraju:

Ružno pače, Doktor Doka - Davorin Dinić
Mama Pata - Biljana Radenković
Tata Patak, Žuto pače 3, Pas - Dejan Gocić
Žuto pače 1 - Srđan Miljković
Žuto pače 2 - Tatjana Milenković
Koka - Stanislava Joković
Koka 2 - Aleksandra Pavlović
Ćurka, Mačor Mića - Marija Cvetković
Kuma Roda, Koka Kalas - Nataša Ristić

Tekst: Nataša Ilić, Adaptacija i tekst songova: Biljana Vujović, Idejno rešenje senografije, lutaka i maski: Stefanka Kjuvlijeva, Izrada scenografije, lutaka i maski: Stefanka Kjuvlijeva sa saradnicima iz Sofije, Muzika: Miloš Vukotić, Scenski pokret: Damjan Kecojević, Slikarski radovi: Dragana Erčević, Lektor: Nataša IlićUzrast: 3+

Predstava počinje u iščekivanju radosnog događaja u kući mama Pate i tate Patka. Jedno za drugim na svet dolaze tri slatka pačeta. Sa zakašnjenjem dolazi i pomalo čudno pače, koje je samo majci lepo. Svi ga odbacuju, guraju i rugaju mu se. Komšinice Koke spletkare i ogovaraju po komšiliku, a čudno pače ne prihvata ni otac Patak, pa ni braća. Potišteno i odbačeno od svih ono kreće u svet.

 Boreći se sa mnogim nepravdama prerasta u prelepog labuda, pokazujući da je vredno živeti. Ovo je edukativna priča o ljudima koji idu ispred svog vremena i društva koje ne može da ih shvati i prihvati. Veseli i šaroliki kostimi, lutke i maske, predstavljaju prekrasan ambijent za scensku igru.