„Desibožeizmašine/deusexMaki” nova imerzivna produkcija „Tri groša”

TriGroša
19. Nov 2022.

Nova produkcija organizacije „Tri groša”, kripto-komedija „Desibožeizmašine/deusexMaki” doživeće svoju offline i online premijeru 20. i 21. novembra 2022, na više lokacija u centru Beograda i preko ZOOM platforme.

Ova hibridna šetnja kroz sajber-prostor omogućava publici da podeli interaktivno, imerzivno i participativno pozorišno iskustvo, preispitujući značenje ovih reči u kontekstu pozorišta, ulice i interneta. Upotrebljavajući isključivo digitalnu tehnologiju koju svakodnevno koristimo, „Desibožeizmašine/deusexMaki” baca novo svetlo na prirodu ove tehnologije.

„Tri groša” je neprofitna organizacija aktivna u oblasti scenskih umetnosti sa sedištem u Beogradu. Tri oblasti rada su: umetnička produkcija, pedagogija i istraživački rad. „Preispitujemo granice između nauke i umetnosti, digitalnih tehnologija i tradicionalnih umetničkih tehnika, publike i izvođača”, navode iz ove organizacije.

​​​​​Premijera predstave održaće se 20.11. sa početkom u 13 časova, a prva repriza odmah sutradan, 21.11. sa početkom u 14h. Prva lokacija i mesto okupljanja je scena „Raša Plaović” Narodnog pozorišta u Beogradu, zatim se preko Trga republike dolazi do Kolarčeve zadužbine. Poslednja lokacija biće Bife Ventil (Kapetan Mišina 14).

Izvođenja možete pronaći na zvaničnom repertoaru Narodnog pozorišta u Beogradu, a karte za predstavu kao i više detalja na zvaničnom FB i Instagram profilu „Tri groša”. Ulaznice možete nabaviti putem kampanje https://igg.me/at/deusexmaki.Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste