Madlenianum počinje 20. jubilarnu sezonu svečanom promocijom Monografije


Opera i teatar Madlenianum počinje novu jubilarnu sezonu u kojoj će proslaviti dvadeset godina postojanja u ponedeljak 2. oktobra svečanom promocijom knjige “Monografija Opere i teatra Madlenianum”. Promocija će se održati na Velikoj sceni u 17 časova, nakon čega će na Maloj sceni u 20 časova biti izvedena komedija "Kazanova protiv Don Žuan" prema tekstu Miodraga Ilića, a u režiji Predraga Ejdusa.

madlenianum-zgrada

Na Velikoj sceni 8. i 11. oktobra biće izvedene opere za decu i mlade "Čarobna flula" i "Ljubavni napitak" u skraćenim verzijama. Tom prilikom ulaznice će biti besplatne, a izvođenja počinju u 18 časova.

Drama dobitnice Nobelove nagrade Elfride Jelinek “Senka / Euridika govori” biće prva premijera na sceni Madlenianuma u jubilarnoj sezoni, 25. oktobra. U režiji Ivane Vujić, glavne uloge igraju Danica Maksimović i Danica Ristovski.

Sledi premijera komada Miodraga Ilića “Žanka”, omaž velikoj glumici Žanki Stokić, 7. novembra u režiji Milice Kralj. Naslovni lik igra Jelica Sretenović.

Za novembar je planirana i premijera Monteverdijeve opere „Orfej“, koja se smatra prvom operom u istoriji, u koprodukciji sa Novom beogradskom operom. Tom premijerom Madlenianum se pridružuje obeležavanju 450 godina od rođenja Monteverdija.

Najavljeno je i gostovanje mjuzikla "Ljubav i moda" u Domu kulture Čačak, 3. novembra.

U petak 29. septembra će biti "Happy day" kada je moguće kupiti ulaznice sa do 60% popusta za određena izvođenja. Broj ovakvih ulaznica je ograničen, a popust važi za sva izvođenja u oktobru na Maloj sceni i izvođenje drame "Veliki Getsbi" 31. oktobra na Velikoj sceni.

Kompletan repertoar za oktobar mesec pogledajte ovde.

 

Foto:operatheatremadlenianum.comPovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste