NP Sterija gostuje u Narodnom pozorištu u Beogradu sa predstavom "Edmund Kin"


Narodno pozorište „Sterija“ iz Vršca, gostovaće 13. oktobra na Sceni „Raša Plaović“ (20,30) sa predstavom „Edmund Kin“, u režiji Irfana Mensura. Specijalni gost biće pisac ovog komada Mirhad – Hadi Kurić, koji živi i radi u Španiji.

„Budući da sam i sam režiser i glumac, pokušao sam da stvorim lik blizak onome što realno znam, osećam i mislim o našoj profesiji. Šest lica nose radnju u kojoj Edmund Kin, slavni glumac, odlučuje da brani čast devojke koja mu je tražila pomoć nakon bekstva sa sopstvenog venčanja sa moćnim Lordom Melvilom, kraljevim štićenikom. Štiteći devojku Kin rizikuje svoju komotnu poziciju i pokreće lavinu rizične i promišljene pobune koja će ga vratiti samome sebi nakon godina provedenih u ispraznom i samozadovoljnom valjuškanju u slavi“, zapisao je Kurić o svom komadu, napisanom 2004, kada je i praizveden u “Pozorištu otpora” u Španiji. 

Uloge tumače Srđan Radivojević, Ivan Đorđević, Neda Grubiša, Vanja Radošević, Dragan Džankić i Tamara Tamči Toskić.
Koreografiju je uradila Marina Lazarević, a scenografiju i kostime Sofija Lučić.

Predstava je premijerno izvedena 11. maja ove godine.Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste