“Ograničenja” i “Devojčica sa žicama” trećeg i četvrtog dana INFANT-a


infant-treci-dan1Trećeg dana 45. INFANT-a  na gradskoj plaži Štrand, Fadunito trupa iz Španije izvela je predstavu pod nazivom "Ograničenja", dok je četvrtog festivalskog dana publika bila u prilici da pogleda predstavu "Devojčica sa žicama" Slovenskog narodnog gledališča iz Slovenije i Moving Music Theatre iz Makedonije.

Predstava „Ograničenja”(Límites) je multidispciplinarni solo performans u kojem se prepliću klovnovske i cirkuske veštine, muzika i pokret. Inspirisan pričom „Okovani slon“ Džordža Bukeja, vidimo čoveka u borbi sa strahom, predrasdudama, sociološkim i kulturološkim ograničenjima, veličajući individualne mogućnosti.

„Fadunito” je kompanija specijalizovana za ulične umetnosti namenjena raznovrsnoj publici. Osnovali su je Feran Orobit i Ivan Alkoba. Svoje aktivnosti su započeli u katalonskim zemljama, ali od 2005. otvaraju vrata prevođenju i prilagođavanju svojih predstava kako bi ih predstavili široj publici.

infant-treci-dan2„Devojčica sa žicama“ (Deklica s strunami) je savremena dramska opera o raskošnoj violinistkinji koja putuje vozom po Evropi. U vozu iz kojeg ne može da siđe, sadržan je ceo njen život, od ranog detinjstva kada je želela da postane vrhunski muzičar do duboke starosti gde je i dalje u potrazi za svojom srećnom „pod Evropskim nebom”, iako je ceo život provela kao ulični svirač.

Slovenačko narodno pozorište Drama, Ljubljana, je najznačajnije pozorište u Sloveniji sa najvećim, najprepoznatljivijim i najuvaženijim ansamblom koji broji 45 glumica i glumaca. Repertoar Drame sadrži klasične, savremene i ekserimentalne pozorišne produkcije.

Foto: InfantPovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste