Potpisan protokol o saradnji Nacionalne opere Rumunije i Srpskog narodnog pozorišta


Nacionalna opera Rumunije iz Temišvara i Srpsko narodno pozorište potpisali su, u Srpskom narodnom pozorištu, protokol o umetničkoj i poslovno-tehničkoj saradnji.

Dva nacionalna teatra su vođena željom da unaprede i prošire umetničku i poslovno-tehničku saradnju potpisala protokol kojim se obuhvataju recipročna gostovanja na matičnim scenama u Temišvaru i Novom Sadu, učestvovanje u zajedničkim produkcijama svojih umetničkih ansambala, razmenu autora, umetnika i drugih stručnjaka.

snp-rumunija-protokol

Na sastanku su prisustvovali Korneliu Murgu, direktor Nacionalne opere Rumunije, dr Zoran Đerić, v.d. upravnika SNP-a, Nevena Janać, umetnički direktor SNP-a, Aleksandar Stankov, v.d. direktora Opere SNP-a.

Na sastanku je planirano i učestvovanje opere SNP-a "Ljubavni napitak" G. Donicetija na prestižnom festivalu „Muzički Temišvar“ koji se održava od 15. oktobra do 15. novembra u Temišvaru.

Izvor: snp.org.rsPovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste