Premijera „Zatvorskog bluza“ u CK „Vlada Divljan“

Aleksa Ćelap Teatar 5
11. Dec 2017.

Dugo očekivani rimejk predstave "Zatvorski bluz" Teatra 5, biće premijerno izveden 14.decembra u 20 časova, u Centru za kulturu "Vlada Divljan", u Beogradu. 

Zatvorski bluz prikaz je celokupnog društva i njegovih jedinki. Kroz likove koji su “stalni” članovi zatvora - policija, zatim “prolazne” članove - zatvorenici i “gostujuće” - posete jednima i drugima imamo priliku da vidimo stanje našeg društva i porodice na jedan slikovit način, gde smo surovu istinu pretočili u komediju kako bi posetilac lakše svario. Svaki lik je pažljivo odabran kako bi uspeli da obuhvatimo sve slojeve društva i tipove ljudi. Sada se svi oni nalaze u jednom malom skučenom prostoru i moraju naći način da “žive” jedni sa drugima. - objašnjava Aleksandar Miljković PR menadžer Teatra 5.

Neki novi klinci, izdanci ovog teatra obojili su nekom svojom bojom treću verziju ove predstave. Oni će zavodljivim plesom iza rešetaka pokušati da izmame osmehe publici u četvrtak. Prvi put predstava je izvedena sada već daleke 2004. U izvedbi te, originalne postavke igrana je četiri godine, kada su ih nasledile mlađe kolege. Posle duže pauze publika je nestrpljiva da vidi najnoviji rimejk i taj šmekerski dance robijaša, marljivo spreman u dvorištu V gimnazije.

Da li ste se posavetovali sa kolegama iz prethodnih verzija prilikom spremanja predstave?
- Da apsolutno. Stari članovi predstave su bili tu da pomognu i posavetuju i ponekad usmere mlađe, ali mlađi su takođe dali pečat svojim likovima. Možemo reći da im je saradnja bila odlična.

Šta je to novo i specifično za najnoviji rimejk?
- Pre svega osveženje predstave. Novi ljudi donose nove ideje i potpuno drugačiju energiju. Sa novim idejama rodili su se i novi likovi koji će dodatno oslikati “krem de la krem” našeg društva.

Odlično ste se snašli u mjuziklu...?
- Mislimo da jesmo. Muzičke scene su jako zahtevne ali imali smo podršku starijih kolega i iskusnog koreografa tako da su sve prepreke bile lakše za prevazilaženje.

Kada ćelija postane podijum, oslobodi se duh neslobodnih ljudi. To je dovoljno primamljiv paradoks da dođete i pogledate ovaj ples koji se prenosi sa kolena na koleno.

Autor: Aleksa ĆelapPovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste