Sutra počinje osma "Revija predstava malih formi" u Pirotu


Osma po redu Revija predstava malih formi biće organizovana od 30. oktobra do 3. novembra u Pirotu. Pozorišna publika će imati priliku da vidi pet različitih komedija. Cena kompleta ulaznica za sve događaje je 1600 dinara, a pojedinačne ulaznice su u prodaji po ceni od 500 dinara. Sve predstave od ponedeljka do četvrtka biće odigrane u Domu vojske od 19.30h, dok će u petak predstava biti odigrana u sali Narodnog pozorišta takođe u 19.30h. Šta sve nudi program Revije predstava malih formi, možete pročitati u nastavku teksta.

PONEDELJAK 30.10.     ART

ART je komični komad Jasmine reze zasnovan na jednostavnosti svakodnevice, u režiji Miljana Prljete. Priča o tri muškarca, koje igraju: Milan Lane Gutović, Nebojša Dugalić i Miljan Prljeta, čije se prijateljstvo dovodi u sumnju kada jedan od njih za veliku sumu novca kupi obično belo platno i u njemu prepozna remek delo likovne umetnosti. Ovo je svojevrsna rašomonijada o rasturanju drugarstva kroz tipične situacije koje dugogodišnje prijatelje mogu da snađu.

 

UTORAK 31.10.     OD A DO DA

Komedija od A do DA u režiji Isidore Goncić, koju igraju Marijana Mićić i Bojan Perić, prati razvoj ljubavne veze kroz situacije ovde, danas i sada. I dok se glavna zbivanja događaju u neizgovorenim trenucima, između dijaloga, žena i muškarac prolaze kroz krize, sumnje, uspone, padove, komične životne situacije, vrteći se u neprekidnom krugu nesigurnosti i želje za nečim boljim.

 

SREDA 1.11.     IZVINJAVAMO SE, MNOGO SE IZVINJAVAMO

U vozu na relaciji Niš - Beograd, sretnu se, na prvi pogled dva nespojiva sveta. Milić, šezdesetih godina, prostodušni dobroćudni seljak iz Stalaća i Borka, žena pedesetih godina, računovođa, odmerena, emotivno zatvorena, stidljiva.
Da li je moguće da se u jednom danu desi nešto što čekaju ceo život? Da li je ljubav na prvi pogled ostvariva? Ova priča je dokaz da za ljubav nikad nije kasno. Preciznim i poetičnim tekstom Milana Raleta Nikolića, sjajnom glumom Feđe Stojanović i Nede Arnerić i diskretnom režijom Erola Kadića, ova predstava će vas nasmejati, raznežiti i pružiti dokaz da je ljubav glavni pokretač života.

 

ČETVRTAK 2.11.     SAM PROTIV NATO

Kako sam Dragan Boža Marjanović koji igra ovu monodramu kaže, komediju je počeo da piše tokom bombardovanja Jugoslavije 1999. godine, a u drami ima dosta istinitih likova koji su provučeni kroz sarkastičnu i duhovitu prizmu. U ovoj predstavi, kako se navodi u opisu, glumi čoveka - specijalca koji je sam uspeo da pobedi NATO agresore, i to uz pomoć usisivača, krave, debeljana i još ponečeg.

 

PETAK 3.11.     ZAREZOJA?

Ova predstava narodnog pozorišta Pirot po tekstu i u režiji Davida Alića govori o večitoj borbi muškarca i žene i uprkos svemu potrebi jednih o drugima, naročito kad je u pitanju dan koji se slavi i kao muški i kao ženski praznik - 14. februar. Zarezoja kao svoj dramski problem uzima dva pitanja - položaj potlačenih žena i održavanje tradicije koja u današnjem društvu počinje da se zaboravlja. Ako se žena kao strast i tradicija kao identitet jednog naroda izguvi, onda se postavlja pitanje šta se dešava sa tim narodom.

Autor: Tijana GnjidićPovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste