'Sumnjivo lice' Reflektor teatra na otvorenom u okviru Filmstreet-a

Reflektor teatar
14. Jul 2017.

U okviru Filmstreet-a u saradnji sa Reflektor teatrom, u subotu, 15. jula, sa početkom od 20:30 časova, na kalemegdanskoj pozornici iza Prirodnjačkog muzeja biće izvedena predstava "Sumnjivo lice"

sumnjivo-lice-filmstreet

U besplatnom teatru pod zvezdama predstaviće se ekipa sjajnih mladih glumaca u sastavu: Zoran Pajić, Jelena Bogavac, Aleksandra Cućić, Isidora Simijonović, Đorđe Živadinović Grgur, Marko Panajotović, Uroš Novović, Aleksandar Vučković. Aleksandar Jovanović, Predrag Vasić, pod “dirigentskom palicom” priznate dramaturškinje Milene Bogavac i u režiji Vojislava Arsića.

Ova verzija „Sumnjivog lica“ jeste predstava po jednom od najigranijih i najpoznatijih komada u istoriji srpske dramaturgjie, ali i predstava o samom komadu Branislava Nušića koji se često percepira kao laka, bezbrižna komedija. U ovoj postavci, nameće se pitanje o kritičkom potencijalu ove komedije jer umesto lakoće i razbibrige, predstava vas tera da se zamislite: na koji način sistem prisvaja anti-sistemsku umetnost i kako kontroverzni, osporavani tekstovi na kraju postaju klasika, lektira za osnovnu školu? „Sumnjivo lice“ tretira se kao politički komad, preispitujući da li se i u kojoj meri društvo promenilo od trenutka kada je napisan, pa do danas. 

Originalnu muziku korišćenu u predstavi je napisala Irena Popović Dragović, za scenski pokret je zaslužna Andreja Kulešević, dok je kostime i dizajn scene uradila Ana Zarubica.

Izvor/foto: Filmstreet, Reflektor teatarPovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste