Teatar 91 nagrađen u Loznici i na „Nušićevim danima“


Nagrade za najbolju ženskusrdjan-stojanovic i najbolju mušku ulogu na 11. Festivalu glumačkih ostvarenja u Loznici, koji je juče završen, pripale su glumcima aleksinačkog „Teatra 91“, Tanji Mahmutović i Srđanu Stojadinoviću. Aleksinačko pozorište na ovom festivalu predstavilo se komadom „Kidaj od svoga brata“, po tekstu Reja Kunija, a u režiji Branislava Nedića, u kome Tanja tumači likove Micike i Nataše Zec, a Stojadinović, čak četiri lika, Nešu, Predraga, Balšu i Žaka Muždeka. U takmičarskom delu Festivala glumačkih ostvarenja, pored „Teatra 91“ iz Aleksinca, učestvovala su pozorišta iz Ćuprije, Velikog Gradišta, Leskovca, Stare Pazove, Požarevca i Bogatića.

 - Lozničani su videli sedam pozorišnih predstava, dve nagrade su stigle u Aleksinac, tako da Aleksinac ima čime da se ponosi - kaže direktorka „Teatra 91“ Milena Rašić.

Teatar 91 nedavno je u Aleksinac doneo još jednu nagradu i to sa „Nušićevih dana“. Ansambl „Teatra 91“ na pozorišnoj sceni u Smederevu 22. aprila odigralo je predstavu „Zvezdana prašina“, po tekstu Duška Kovačevića u režiji Branislava Nedića, a glumac Boban Todorović proglašen je glumcem večeri.

 - Nadali smo se nagradi s obzirom da je to pravilo pozorišnih festivala, kao i „Nušićevih dana“ da se svake večeri dobija nagrada za najboljeg glumca. Predstava je odlično prihvaćena od strane publike i prezadovoljni smo, s obzirom da smo u pratećem programu, pored profesionalnih pozorišta, odigrali našu predstavu - ističe direktorka.

Prema rečima direktorke Rašić, ovakve nagrade veoma su značajne za aleksinačko pozorište, jer osim što predstavljaju motivaciju glumcima, omogućuju Teatru, da pored amaterskog, svoje mesto obezbedi i u profesionalnom pozorišnom svetu.

Izvor i foto: alpress.rsPovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste