Žarko Laušević ponovo na sceni u predstavi 'Hadersfild'


U septembru i oktobru, na gostovanju u Kanadi i SAD, ansamblu predstave "Hadersfild" priključiće se Žarko Laušević. Poslednji put Laušević je u pozorištu igrao 1993. godine na festivalu Grad teatar u Budvi, u Njegoševog "Lažnog cara Šćepana Malog", tumačio je ulogu knjaza Dolgorukova.

lausevic-vest

Posle dvadesetčetvorogodišnjeg odsustvovanja sa scene, pojaviće se u ulozi oca u kultnom komadu Uglješe Šajtinca. U premijernoj postavi ove predstave oca je tumačio Josif Tatić. Posle Tatićeve smrti, na sceni Jugoslovenskog dramskog ovu rolu tumačio je Miša Janketić, koji zbog zdravstvenih razloga nije mogao da krene na turneju po Severnoj Americi.

Priču o povratku starog prijatelja iz desetogodišnje emigracije i ponovnom susretu sa najboljim prijateljima režirala je Aleks Čizholm. Uz veliki broj gostovanja predstava je osvajala i nagrade, uključujući tri Sterijine - Uglješi Šajtincu za najbolju novu dramu, Nebojši Glogovcu i Goranu Šušljiku za glumu. U predstavi igraju i Vojin Ćetković, Damjan Kecojević i Tijana Čurović.

Severnoamerička turneja Šajtinčevog hit komada, po kojem je snimljen i istoimeni film, počonje 15. septembra u kanadskom gradu Kičeneru. Sledećeg dana imaće dva izvođenja u Torontu, a u Kanadi će biti odigrana još jedna predstava 17. septembra u Vindzoru. U SAD, izvođenja su zakazana u Njujorku (21. septembar), Vašingtonu (24. septembar), Čikagu (28. septembar), i Bostonu (30. septembar).

Izvor/foto: novosti.rsPovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste