"Kafana Balkan" prvi put na Sceni Akademije 28

Akademija 28
20. May 2017.

Nakon prepune Dvorane Doma Sindikata, komedija s pevanjem, „Kafana Balkan“, u režiji Irfana Mensura, a prema tekstu Branislava Jankovića, seli se na scenu Akademije 28, u sredu, 24. maja, s početkom od 20:30 časova. Glumačku postavu „Kafane Balkan“ čine Marko Nikolić, Saša Joksimović, Marijana Mićić, Dragana Mićalović, Miroljub Turajlija i Tea Gjorgjioska, dok muziku za predstavu potpisuje Nikola Burovac.

kafana-balkan-vest2

"Kafana Balkan" je dom ljudi koji su izgubili nadu i zaturili sreću, pa provode dane rešavajući ukrštene reči, ogrnuti duvanskim dimom, setnom pesmom Cigana i alkoholnim isparenjima.

Bez obzira kog su pola, starosti, pošteni ili prevaranti, verni ili preljubnici, u potrazi su za ljubavlju, trpe različite gluposti i čine razne ludosti da bi je se dočepali.

U gorko-slatkim situacijama, razotkrivajući jedni druge, u stvari oslikavaju svoje težnje i zavlače ruku u kutiju izgubljenih stvari tražeći sreću. Od tugovanke nad promašenim životima, preko duhovitih dijaloga, u kafanskom loncu se kuva ljubavna priča začinjena dosetkama o ljubavi, filozofiji života i opstanka.

Na jelovniku ove kafane je kafedžijina porodična muka, samoća jedne konobarice, tragična sudbina ostavljene žene, pokajanje gastarbajtera i siva persprektiva provincijskog siročeta. U vinskoj karti su neuroze, čemer, jad i rakija. Za desert, uprkos svemu, serviraju nadu, pa vam toplo preporučujemo ovu kafanu koja će vas pesmom ugrejati....

Ulaznize za predstavu mogu se kupiti na blagajni Akademije 28, po ceni od 700 dinara.

foto: facebook.com/predstavakafanabalkanPovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste