Repertoar gimnazijskog Teatra 5 za maj

Nikola Bešlić Teatar 5
17. May 2017.

U samom srcu Beograda, odmah ispod Tašmajdanskog parka u zgradi nekadašnjе Prve ženske realne gimnazije, današnje Pete beogradske gimnazije već duže od 15 godina obitava Teatar 5. Dramsku sekciju ove škole osnovala je Desanka Maksimović još u periodu između dva svetska rata, kroz nju su prošle mnoge glumačke veličine poput Nikole Simića. Sam Teatar 5 osnovan je 2002. godine, a u Savez amatera Srbije primljen je 2003. Od tada postavi su više od 10 premijera i odigrali ih ukupno nekoliko stotina puta, u čemu prednjači predstava “Buba u uhu” (preko 200 izvođenja).

Čine ga mladi ljudi koji žele da obogate kulturnu scenu. Mladi glumci koji se ne plaše da se uhvate u koštac sa svim nedaćama u toku pretakanja komada sa papira na pozorišnu scenu. Oni će vas rasplakati, nasmejati, poistovetićete se sa njihovim likovima ali jedno je sigurno nikada nećete napustiti pozorišnu scenu Teatra 5 ravnodušni. Svake nedelje možete svratiti po svoju dozu pozorišta i kulture, jer su Vam vrata Teatra 5 uvek otvorena.

Ovog maja u Teatru 5 možete pogledati predstave  “Iza kulisa” (18. maja) i “Buba u uhu" (25. maja).

Dobrodošli.Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste